Liten och Ynklig

Det är så jag känner mig, nu när jag är förkyld. Helst av allt skulle jag vilja kura ihop mig under ett varmt täcke med en kopp te och ligga så hela da'n. Sova och läsa lite om vartannat och kanske se på en film eller två... Tyvärr finns det nåt som kallas föräldraansvar nu för tiden, vilket gör att jag inte riktigt kan koppla bort omvärlden och tycka synd om mig själv. När barnen gått och lagt sig, nån gång efter halv nio, kanske den där drömmen kan slå in, men då är jag så slut efter dagen att jag bara somnar — nada más!

Igår kväll lyckades jag emellertid se en hel film, men bara för att jag sovit på soffan tidigare på kvällen. Nu ska jag prova samma sak, utan att ha sovit nånting innan, så får vi se hur det går. Vi ska senämligen se första filmen i vampyrsagan, Twilight. Imorgon kanske vi ser New Moon.

Äntligen har det så blivit dags att kura upp i soffan och tycka lite synd om mig själv!

XOXO

Syskonkärlek

Sedan lusanfallet smågrabbarna råkade ut för, har de fått stanna hemma fram till idag. De har varit riktigt goa, både mot varandra och mot oss vuxna, större delen av tiden åtminstone. Lilla storebror är nämligen inne i en sån där jag-älskar-att-go-bananas-och-driva-min-omgivning-till-vansinne-period. Detta betyder att han när som helst under sin vakna tid kan han få för sig att göra helt knasiga saker. Idag har det hänt ett antal gånger och för det mesta är det hans bröder som får lida.

Dagens roligaste händelse skedde när jag pratade i telefon med en kompis i eftermiddags. Lilla storebror tyckte det passade att tvätta händerna precis exakt samtidigt som jag skulle tvätta mina händer, bara för att retas. Och han tvättade sig, och tvättade sig, och tvättade sig och... ja,ni förstår. Till slut flyttar jag honom från handfatet och ber honom torka händerna på handduken, men det ville han inte. Vad han däremot tyckte passade var att torka händerna på lillebrors hår, så det gjorde han! Varpå jag utbrister: Men inte får du väl torka händerna på lillebrors hår!! och hör ett rejält gapskratt i andra änden av luren. Det var min kompis som tyckte det var hysteriskt kul, och jag fattade just då att det ju faktiskt var det och började flabba oxå! Det går ju bara inte att bli arg på en sån grej.

Men det finns stunder då de håller sams oxå, och just i morse var en sån stund :)

Mina tre små älsklingar hängde tillsammans runt Duplot.


Under jullovet hade minstingarna roligt med de tomma leksakslådorna...





Min vardag är med andra ord sällan av det tråkiga slaget, och det vet ju alla som har småbarn i sitt liv, att det är så det är!

♥♥♥

Printemps à Paris

Eiffeltornet


Förra veckan bestämde vi oss till slut för att boka en resa, efter många vändor fram och tillbaka om vart vi skulle åka eller om vi skulle åka nånstans överhuvudtaget. Vi har varit inne på allt ifrån skidresa inom Sverige, till Alperna, till Marocko, till nån storstad. Men det viktigaste av allt var resans längd, eftersom lillebror fortfarande är så liten och dessutom vår riktigt stora mammagris, jämfört med de två äldre grabbarna. Vi ville inte vara borta mer än 4 dagar.

SAS hade just nu mycket förmånliga lågprisbiljetter till en rad storstäder så vi fastnade för Paris och började kolla lämpliga datum. Våren i Paris (därav titeln) sägs vara mycket vacker, så några dagar i april tyckte vi skulle passa perfekt. De billigaste biljetterna var ju givetvis slut, så vi skulle få betala drygt 500 kr mer än vi tänkt oss från början. Kollade anslutning till Arlanda från Linkan med tåg — insåg att det var svindyrt! Bara biljetterna dit skulle kosta hälften av flygbiljetterna. Buss var inte mycket bättre, och dessutom krångligare med tanke på byten med resväskor. Nej, det gick också bort! Okej, bil då, det är ju bekvämt och kostnaden blir ju i princip bara bensin, men vad kostar det att långtidsparkera på Arlanda? Tja, 400 kr för en vecka var billigast men vi skulle måsta åka transfer till terminalen. Herregud!! Krångligt, dyrt och tidskrävande... Då slog det mig: KLM flyger ju faktiskt ut i Europa direkt härifrån stan och till min stora glädje hade de specialpriser just nu — tjohoo!

Så nu åker vi alltså (nästan) direkt till Paris härifrån stan, till samma kostnad och med mycket mindre krångel än om vi hade bokat med SAS. Det är ju helt fantastiskt!! Det har emellertid inte varit helt lätt att få tag på biljetterna, eftersom KLM lyckades sumpa bort TVÅ (!) bokningar innan vi för tredje gången till slut fick tag på biljetterna. Orsaken: bristande information från kundservicen och felaktig information på hemsidan. Den tredje bokningen blev dock såå mycket bättre, att det i stort sätt gottgjorde allt krångel vi fått uppleva, men KLM kommer att få höra det här av mig. Delvis för att jag ska få avreagera mig lite, men mestadels för att nån annan stackare ska slippa gå igenom samma procedur som vi, pga bristande information.

April känns långt borta i skrivande stund, men att planera resan så att vi får ut det mesta av de fyra dagarna vi ska vara borta ska bli kul kvällssysselsättning fram till dess. Bland annat kommer de två sevärdheterna nedan att ingå i vår plan.



Louvren


Sacre-Couer



Jag längtar... och behöver öva lite på min franska. Nån frivillig att hjälpa till??

♥♥♥

Au revoir!

Julgransplundring o kryp

Idag var vi på stora lillebrors kooperativ och dansade ut julen. De tre familjerna som börjat sedan förra årets julgransplundring hade ordnat en mycket rolig, trevlig och matig eftermiddag. Det tackar vi för!

Fika, tipsrunda (eller frågejakt, som storebror kallade det för) både för små och stora, roliga lekar för barnen, korv med bröd och slutligen fiskdamm.


Fiskdammens utdelning: 4 skumtomtar, en mini-kexchoklad o en Pixibok

Jag älskade tipsrundan för vuxna, även om det hela kändes som en "goddag-yxskaft"-upplevelse när man gick runt där och försökte hitta den röda tråden. För att ge ett exempel: Vart ligger slutstationen för bussen? 1. På toan, X. I köket, 2. I vardagsrummet. Min hjärna fattade inte riktigt, även om detta nu i efterhand var en av de lättaste frågorna. (Rätt svar finner ni längst ner på detta inlägg) Vi var många som tänkte att vi hellre svarade på barntipset, men ack den som ger sig tänkte jag till slut och fick 3 rätt! Av 10!! Nåja, man kan ju inte vara bra på allt...



När vi kom hem fick vi dock en mindre trevlig stund, när vi fann att våra små grabbar samtliga hade LÖSS och där vi misstänker att det är storebror som är boven i dramat. Det första jag gjorde var att maila till koop-föräldrarna och skolan så alla vi träffat nu har fått en heads-up. Men lite snopen man blev! Visst hade grabben kliat sig i huvudet en del under veckan, men aldrig slog det mig att det kunde vara LÖSS! Usch, det kliar i hela kroppen när jag tänker på de äckliga krypen, som har gottat ner sig i barnens hår. Imorgon bär det av till apoteket för att införskaffa både luskam och luschampo, och sen är det HELSANERING som gäller! Kuddar ska vädras (ett antal minusgrader i några timmar borde göra susen), sängkläder och mössor tvättas åsså barn tvättas och kammas. Föräldrarna ska oxå kammas, för som jag känner nu borde jag ha fullt i håret — det slutar verkligen inte klia!!! Och förhoppningsvis är det bara känslan...

Fortsättning följer!



Rätt svar: 1, toasitsen lika med ändhållplatsen

MumsFiliBaBa — Paella!

Till syster S: Så här såg det ut när vi några dagar efter nyår var över till mor och far och käkade middag.

Mamma hade nämligen hittat en paella-panna på nån affär före jul och ville gärna testa den. PAELLAN blev bra, verkligen jättebra och smakade ljuvligt — MUMS! Vårt lilla matvrak tyckte det var så gott att han till och med tog mat i två omgångar, liksom vi andra!


Så här fin blev den och i bakgrunden ser ni det perfekta paella-vinet. Kan verkligen rekommendera det!!




Tyvärr vill inte P vara med på bild så det blir bara en arm du får se!


Det ska börjas tidigt med läsning — hur ska man annars hinna lära sig allt?



Puss till dig syster S, vi saknade dig vid bordet.




Början på ett nytt decenium

2010... Tio år har gått sen millenieskiftet, då vi skrämdes att tro att alla datorer skulle lägga ner och att jordens undergång var nära. Inget utav det hände då och här står vi alltså fortfarande och ser med spänning fram emot nästa decenium...

Vi fick ett fantastiskt avslut på 2009 och en dundrande start på 2010.
Vi skulle bara ha firat med mormor, mamma, pappa och lillasyster P (som var med en stund innan hon gick vidare till kompisfesten) men vi fick sällskap av ytterligare en familj i sista minuten, och helt plötsligt var det fullt hus i vår lilla borätt! Våra tillkomna gäster är vänner som bor bara i huset mittemot och de har nyligen blivit en liten familj. Lilla E var en exemplarisk liten baby hela kvällen, liksom våra grabbar som somnade vid 22 och var omöjliga att väcka vid tolvslaget.











På menyn stod:
Ostbricka
Förrätt - Skagentoast
Huvudrätt - Oxfilémedaljonger med potatisgratäng och kantarell- och rödvinssås.
Efterrätt - Exotiska frukter wokade i Samos och muscovadosocker med vaniljglass
Kaffe och chokladkaka med grädde

Dryck till maten - Babylon's Peak och Samos
Champagne - André Clouet & Veuve Cliquot




Den dundrande starten på det nya året bidrog hela Lambo till, samt vi själva med några enstaka batterier och en jätteraket!! Vår närmaste grannes kommentar var: "Det lät ju riktigt högt när ni smällde raketer". Med andra ord kan vi känna oss riktigt nöjda :-)










XOXO

RSS 2.0