Kul jul och förberedelserna inför...

Det bästa med december månad är att allt handlar om förberedelser inför dagen D — julafton! Det börjar med advent, sen är det Lucia och däremellan lite julbak av lussebullar och eventuellt lite pepparkakor. Vi gjorde lussebullar i två omgångar i år — en inför Lucia och en inför julen — och pepparkakorna med smak av knäck (!) bakade vi oxå inför julen. Vi hade riktigt kul oxå, både med och utan barnen inblandade...


Lilla storebror
gillar russin på sina bullar!


Lillasyter tyckte vi behövde lite Adam och Eva-känsla på pepparkakorna :)


Pepparkakor i stora lass!


För mycket kavlande kan göra alla lite snurriga :)


Glada killar hjälper till att rulla deg och forma lussebullar

♥♥♥

När så dagen D infann sig, hade Tomten givetvis kommit med paketen under natten så alla smågrabbarna hade rätt svårt för att hålla sig borta från granen. Det största paketet fick de börja med så snart vi hade avklarat frukosten.


WOOOOOW!!! En snow raceeeeer!!!!


Kom fram, alla delar... Lilla storebror letar!

Det paketet blev rejält uppskattat, och jag hade haft rätt kul i affärerna dagarna innan när jag glatt frågade efter bobbar, och varenda expedit här i Linkan bara såg ut som stora frågetecken "Bob?? Menar du Byggare Bob?" Och då kom jag på mig själv — "Nää...just det ja, ni säger ju snow racer... hihihi". Men HUR lätt är det å säga snow racer då, när man hela sitt liv sagt BOB?? Ja' ä' norrlänning, ba' så du vet!

Klockan 15:00 var det så dags för traditionsenliga Kalle Ankas jul på SVT så vi bänkade barnen framför TV:n och trodde de skulle sitta där som små ljus. Jo, tjena! Det visade sig ganska snart — ungefär 10 minuter in på programmet — att traditionen mest roar oss i den äldre generationen. Barnen lessnade och yrde omkring, samtidigt som de ivrigt och högljutt tjatade om att få öppna fler paket. Och så fick det bli! Bara vi fick lite respit...


Lillebrors
mjuka brandbil


Lilla storebror
skruvar på sin nya Rorry-bil med moster P


YES!!! LEGO Power Miners till storebror


Hehe, du kom visst på mig...

Men de STORA barnen fick oxå paket i år...


Mormor o morfar fick en egen bok


Mmmmm... Pappa fick ljudböcker och inte Clinique-produkter


Moster P fick IDOL-Eriks skiva... JAAAAAAA! hihihihihi


Och mormor fick SNÖ örhängen och halssmycke i födelsedagspresent!

Själv fick jag....

ÄNTLIGEN!!! Som jag suktat efter dessa skor i höst!! Nu är de MINA....

♥♥♥

Och slutligen en snabb flukt på julbordet innnan det är dags att lägga ner för idag:


Detta var det som rymdes på bordet... Resten stod vid spisen!


♥♥♥

På återseende...

White Christmas?

Det är helt fantastiskt otroligt vackert ute just nu, även om det blåser så mycket att jag knappt vill gå ut och hämta tidningen. Det ligger ca 1,5 dm snö ute, och det är -8 grader. För att vara Östergötland är det helt otroligt, men å andra sidan var rönnbärsträden packade med bär tidigare i höst och enligt Bondepraktikan betyder det att det kommer mycket snö på vintern.







Jag håller tummarna nu för att detta vackra ska ligga kvar åtmisntone över jul, för på nåt sätt blir julen mycket tråkigare om det är barmark, regn och +4 grader.


RSS 2.0